Over ons

“Een model dat opvalt, doordat het naadloos aansluit op de moderne lifestyle, less is more!”

Design tenders

Onze tenders zijn ontworpen door ervaren jachtarchitecten die de belangrijkste zaken uitstekend hebben vormgegeven. De makers zijn uitgegaan van het ‘Less is more’ principe, waarbij styling en doelmatigheid voorop staan.

 • Uniek design
 • Optimaal benut van ruimte
 • Strakke lijnen

Kwaliteit

De Futuro tenders zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Het onderwaterschip is vervaardigd van 5 mm dik en zeewaterbestendig aluminium. De constructie van de boot is zeer solide en voorzien van degelijk laswerk. Onze tenders worden standaard reeds voorzien van een hydraulische besturing, rvs inklapbare kikkers en een ijzersterke poedercoating in kleur naar wens.

 • Zeewaardig aluminium
 • Hoogwaardige afwerking
 • Sterke constructie

Onderhoudsarm

Het fijnste aspect van aluminium als bouwmateriaal, is dat de boot vrijwel geen onderhoud behoeft. Even de waterslang erop en de tender is weer schoon. Al onze tenders zijn voorzien van een zelflozende kuip zodat water in de boot direct naar buiten kan. Onze tenders zijn dus geschikt om het hele jaar buiten te liggen!

 • Automatische afwatering
 • Onderhoudsarm aluminium
 • Coating in iedere RAL kleur

Futuro boats

Vaartlander is officieel importeur van Futuro boten voor de Benelux. Futuro is gespecialiseerd in het bouwen van hoogwaardige aluminium boten. Futuro ondersteunt nieuwe, milieuvriendelijke technologieën en  mede daarom zijn al onze boten verkrijgbaar met elektrische voortstuwing.

Locatie

Onze showroom is gevestigd in een historische meelfabriek in het dorp Stolwijk. U vindt onze showroom op enkele minuten rijden van Gouda. Wij raden u aan van te voren contact op te nemen voor een bezichtiging of proefvaart.

 • ’t Vaartland 7
 • Stolwijk
Importeur voor Futuro in de Benelux

Veel gestelde vragen

Je kan je huidige boot inruilen bij ons! Daarnaast is het ook mogelijk om je auto in te ruilen wanneer je een boot koopt. We bespreken graag de mogelijkheden met je.

 • De ZX20 is geschikt voor maximaal 8 personen.
 • De ZX25 is geschikt voor maximaal 10 personen.
Mensen vragen zich vaak af: “Heb ik een vaarbewijs nodig voor een boot?” Het antwoord op deze vraag is simpel: Een vaarbewijs heeft u nodig wanneer de boot harder kan varen dan 20 km/h en langer is dan 15 meter. Wanneer u een snelle boot kiest, is een vaarbewijs een must. Heeft u nog geen vaarbewijs, maar wilt u wel alvast een boot aanschaffen welke harder vaart dan 20 km/h? We begrenzen dan tijdelijk de motor, zodat u alle tijd heeft om het vaarbewijs te halen. Eenmaal in het bezit van het vaarbewijs verwijderen we de begrenzer indien gewenst.
Veel mensen kiezen ervoor om hun boot te verzekeren. Een bootverzekering is niet verplicht, maar is wel aan te raden. Zo ben je verzekerd tegen diefstal en schade (WA + Casco).
Met een CE-keuring ben je ervan verzekerd dat een boot voldoet aan de Europese eisen ten aanzien van pleziervaartuigen. Onze boten zijn voorzien van een CE keuring in categorie C. De CE-keuring is onder te verdelen in vier categorieën:

Uitleg keuring boten

Categorie A: ontworpen voor lange reizen waarbij de windkracht meer dan 8 op de schaal van Beaufort kan bedragen en de golfhoogte meer dan 4 meter kan zijn zonder dat het schip daardoor in de problemen kan komen, bijvoorbeeld op de oceanen.
Categorie B: ontworpen voor zeereizen tot windkracht 8 op de schaal van Beaufort en een golfhoogte van maximaal 4 meter, bijvoorbeeld op zee.
Categorie C: ontworpen voor het varen in kustwateren, riviermondingen, baaien, meren en rivieren tot en met windkracht 6 op de schaal van Beaufort en een golfhoogte van maximaal 2 meter, bijvoorbeeld beperkte kustvaart.
Categorie D: ontworpen voor de vaart in beschutte wateren tot windkracht 4 op de schaal van Beaufort en een golfhoogte van zo’n 0,3 tot 0,5 meter, bijvoorbeeld binnenwateren. Het noemen van een vaargebied (zonder de bijbehorende wind- en golfkarakteristieken) is riskant, omdat de omstandigheden op het Amsterdam-Rijnkanaal (toegestaan voor de lichtste categorie) wel eens zwaarder kunnen zijn dan op de Noordzee (de op één na zwaarste categorie).

De nieuwe aluminium motorboten zijn erg populair, omdat ze het gehele jaar buiten kunnen liggen en weinig onderhoud behoeven. Hierdoor bespaart u veel tijd aan onderhoud, tijd die u kunt gebruiken om te genieten op uw boot.
Futuro levert alle nieuwe boten met 2 jaar garantie.
Futuro gebruikt Suzuki als preferred supplier voor de buitenboord motoren, deze motoren worden geleverd met 3 jaar garantie.
Onze openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Op donderdag avond bent u welkom tot 21.00 uur.
Een betaling kunt u contant of via PIN en/of bankoverschrijving voldoen. Wanneer u het bedrag wilt pinnen, is het belangrijk om contact op te nemen met uw eigen bank en de pinlimiet tijdelijk te verhogen. De betaling dient te zijn bijgeschreven op onze rekening voordat de aflevering van uw boot plaatsvindt.
Bij ons is het ook mogelijk een boot aan te schaffen met een gespreide betaling. Neem contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.
Bij ons is het ook mogelijk een boot aan te schaffen met een gespreide betaling. Neem contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.